Haber

BASK Üyeleri Yürüyüşü Ankara’da Tamamladı

Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (BASK) üyelerinin, kamu toplu sözleşme görüşmeleri öncesi memurların özlük ve mali haklarının uyumlaştırılması amacıyla 24 Temmuz’da Bolu’da başlattığı yürüyüş, bugün Ankara’da sona erdi. BASK Genel Sekreteri Ümit Demirel, “En düşük memur maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalı ve enflasyon oranları 6 ayda bir değil, her ay ücretlere yansıtılmalıdır” dedi.

Milyonlarca kamu çalışanı ve emeklinin mali ve sosyal haklarını içeren 2024-2025 yıllarını kapsayan “toplu sözleşme” müzakereleri 1 Ağustos 2023’te başlayacak.

Haklarından bahseden sendika üyeleri, önümüzdeki günlerde başlayacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerini konu alan bir oyun sergilediler.

BASK Genel Sekreteri Ümit Demirel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“YILLARDIR KANANABİLEN YARA BİR TERAZİDEN AÇILMALI VE BU GREV ARTIK SONLANDIRILMALIDIR.”

“1965 yılından bu yana devlet memurluğu kapsamında yer alan Yardımcı Hizmetler Sınıfı artık kaldırılmalıdır. Bu takımda görev yapan kamu çalışanları eğitim durumlarına uygun takımlara atanmalıdır. yıllardır kanayan yara ve bu belaya son verilmelidir.Başta kamu amirlerimiz olmak üzere tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir.Sivil ek ödeme ve özel hizmet tazminatına 40 puan eklenmelidir. Memurların çeyrek asırlık taleplerinden biri olan ‘bayram ikramiyesi’ çalışanlarımıza 66 yıl, emeklilerimize 5 yıl ödendi.Görev yapan tüm memurlara da ödenmesi gerekiyor.

“GELİR VERGİSİ YÜZDE 15 OLARAK SABİTLENMELİ VE DEVLET YETKİLİLERİNE İL VE BÜYÜKŞEHİR AYRIMI OLMADAN KİRA YARDIMI SAĞLANMALIDIR”

Milli Eğitim Bakanlığı’nda GİH, YHS, SHS ve THS sınıflarında görev yapan tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında hazırlık ödeneği ödenmelidir. En düşük memur maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalı ve enflasyon oranları 6 ayda bir değil her ay ücretlere yansıtılmalıdır.

Memurların gelir vergisi yüzde 15 olarak sabitlenmeli, il ve büyükşehir ayrımı yapılmaksızın memurlara kira yardımı yapılmalıdır. Bağımsız memur sendikalarını ve üyelerini baskı altına almayı, sendikalara ücretsiz üye olmayı, yeni sendikaların kurulmasını ve sendika tekelinin önünü açmayı amaçlayan yüzde 2 sendika barajına son verilmelidir. Sendikal çalışmaların önündeki yasaklar ve barikatlar kaldırılmalıdır.

Kaynak: ANKA / Güncel

saruhanliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu