Haber

ABD’deki görüntüyle ilgili Türkiye’den açıklama: Kurgu…

İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan ’25-26 Şubat Dezenformasyon Bülteni’ ile sosyal medyadaki dezenformasyona ilişkin bilgi verildi.

Bültende, ABD’nin New York kentindeki reklam panolarının Türkiye’ye yardım çağrısı yapmak amacıyla ‘hack’lendiğine ilişkin görüntülerin gerçek olmadığı belirtilirken, “Bazı sosyal medya hesapları, New York’taki elektronik reklam panolarının ‘hacklendiğini’ ve bilgisayar korsanlarının Türk hükümetine şikayette bulunarak uluslararası toplumdan yardım istediğini iddia etti. “Argümanlar temelsiz, manzara kurgu”söylendi.

‘KORUMA ALTINDAKİ DEĞERLİ EŞYALAR’

Depremde enkaz altında kalan eşyalarla ilgili çeşitli spekülasyonların olduğu vurgulanarak, “İlçedeki enkaz çalışmalarında vatandaşlar ve görevliler tarafından bulunan mücevher, para, silah, çelik kasa gibi pahalı eşyaların bulunduğu” vurgulandı. yıkılan binalar nöbetçi polise teslim edilerek koruma altına alınır.Vatandaşlarımızın beyan ve belgeleri ile vatandaşlarımızın bunlarla ilgili olduğuna dair beyan ve belgeleri üzerine kontrol altına alınan pahalı eşyalar bedeli karşılığında teslim edilir. tutanak, Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda gerekli incelemeler yapıldıktan ve maddelerin kendileriyle ilgili olduğu belirlendikten sonra.

İSTANBUL HAVALİMANI İLE İLGİLİ İDDİALAR

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından İstanbul Havalimanı’nın inşası ve zemini ile ilgili çeşitli iddiaların ortaya atıldığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

“İstanbul Havalimanı’nın olası bir depremde tüm binalarının ve hava operasyonlarının aksamaması için İstanbul Havalimanı tasarım ve yapım çalışmaları deprem modellemesi çerçevesinde yapılmıştır. havalimanı 2015 yılındaki tasarım aşamalarında dikkate alınmıştır. 2015′ Boğaziçi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Bölümü Fahri Profesörü Mustafa Erdik liderliğinde İstanbul Havalimanı Sismik Tehlike Raporu’nun hazırlanmasında, Sarsıntı Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Yürütme Kurulu Başkanı Sinan Türkkan ve Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Kurucu Bölüm Lideri Prof. Dr. Atilla Ansal, ulusal “Uluslararası bir ekiple çalıştık. Havalimanı yapılmadan önce zemin etüdü yapılmış ve şantiye sağlamlaştırılmıştır. İstanbul Havalimanı, olası deprem yükleri de dahil olmak üzere havalimanı işletmeciliğine uygun hale getirildi.”

hafikhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu